Op Staai tuinconcerten

Zondag 23 juli 2023

Madison zal tijdens dit tuinconcert een geweldig voorprogramma neerzetten voorafgaand aan Violet’s Tale.

Al op 11-jarige leeftijd trad Kimberley Madison (1993) voor het eerst op met een eigen band. Met Madison & The Avenue speelde ze daarna op tal van festivals als Festyland, Paaspop, Solar en Herrie in Nazareth.
Het leverde een unieke platendeal op. Amper 17 jaar dook ze, samen met de producer van o.a. The Scorpions, Van Halen en Bon Jovi, de studio in Kentucky USA in. De EP ‘Fully Loaded Attitude’ als resultaat. ‘Little White Snake’ van deze EP werd een hit in Zuid-Afrika.

Toen de verwachte grote doorbraak uitbleef besloot Madison het over een andere boeg te gooien. Ze verhuisde naar de USA om in het zonnige California haar horizon te verbreden. Ze viel er definitief voor de Americana en West-coast rock en liet haar stem onder andere horen in het befaamde Ryman Auditorium in Nashville, het mekka van de countrymuziek.
Inmiddels is ze terug in Nederland en toert nu, bij gestaan door haar co-writer, langs de podia met haar uitgebreide eigen repertoire in een akoestische setting. De songs van Madison zijn stuk voor stuk pareltjes met hit potentie. Samen met haar vader, goed voor meer dan een dozijn Billboard-noteringen, weet ze een mooie mix te maken met goede teksten die verder gaan dan het doorsnee liefdeslied alleen en pakkende melodieën. En juist in de eenvoud van een setting met enkel akoestische instrumenten blijven deze nummers overeind en krijgt de prachtige stem van deze jonge parel de glans die ze verdient.

Het feit dat Madison met veel eigen repertoire onderweg is maakt haar uniek in ons Nederlandse country- en american-landschap. Madison speelt naast haar eigen werk ook een aantal, minder voor de hand liggende, covers uit het countrygenre. Waarbij wordt geput uit klassiekers maar ook uit hedendaags materiaal. Zo zullen zowel de traditionalist als de liefhebber van de country-pop anno 2023 helemaal aan hun trekken komen tijdens een optreden van Madison.

Contactpersoon: Martijn van den Berg
Telefoonnummer: 0649930999
E-mail: staai@telfort.nl
Locatie: De tuin van Irene en Martijn Op Staai
Aanvang: 14.00 uur
Adres: staai 9
6127 AB Grevenbicht

Meer events tijdens de Week van de Limburgse popmuziek 2023