BlïerOck Stream 2020

Zondag 19 juli 2020

BlïerOck-stream2020

Nu het festivalseizoen al voor de opstart vollédig is afgeschoten voelt het goed aan te kondigen dat de stg B4Music een livestream organiseert op de dag van het afgelaste BlïerOck2020: ‘BlïerOck-stream2020. Voor al onze vrijwilligers, trouwe sponsoren, hondstrouw publiek. Op 19 juli 2020 om 19.00 uur gaat deze stream live vanuit de Oakland Recordings studio in Kessel. E.e.a via de media platforms Youtube en Facebook.
Centraal hierin zal de Venlose Melodic Rockband, met Blericks verleden, Decennium staan. De band zag 49 jaar geleden in ‘Ons Huis’ voor het eerst het levenslicht. Nooit eerder stonden zij bij BlïerOck op het podium. Nu dan, weliswaar vanuit de studio, hun coming out van de COVID-19 tijd.
Vanuit de Oakland Recordings studio in Kessel komen een aantal live-optredens; naast Decennium ook een drietal optredens die op het kleine “Ut Midde” podium tijdens BlïerOck gepland stonden. Niet meer geheel in de geplande opzet maar perfect passend in de opzet van de live-stream. Het betreft de muzikanten die met de beste publieksscore de eerste Apollo Live Recordings, gewijd aan Neil Young, hebben afgesloten: Peter Beeker, Peter Derks, Colly Franssen, Coen Hoex en Rob van der Sluis. De Apollo Live Recordings hebben voor het eerst in januari 2020 binnen Bandpromotie plaatsgevonden en anders dan tijdens de Apollo Live Recordings waar alleen Neil Young covers werden gespeeld, zullen zij hier eigen werk presenteren.. Verder zullen live-opnamen van de Woodstock aflevering van BlïerOck2019 getoond worden. Interviews op de locatie in Kessel completeren het circa twee uur durend gebeuren.
Van het TV optreden van Decennium in Vara’s Nederpopzien in 1974 zijn nog slechts fragmenten beschikbaar. Deze kunnen spijtig genoeg niet vertoond worden. Stg B4Music, maar zeker ook Decennium, is op zoek naar de rest van de opnamen. Mogelijk dat de lezersschare nog ergens een videobandopname van deze uitzending van 2 november 1974 kan ophoesten. Graag een reactie naar StgB4Music@gmail.com.

Contactpersoon: Twan Linders
Locatie: Oakland Rcordings Studio
Aanvang: 19:00 uur
Kessel-Eik

Meer events tijdens de Week van de Limburgse popmuziek 2023