Anna Nita

Zaterdag 30 juli 2022

Zangeres en songwriter Anna Nita debuteerde in 2020 met haar EP ‘Insulated’. Haar single ‘Cloud Nine’ belandde direct in de top 50 van de landelijke radiozender NPO Radio 2 Soul & Jazz. Als zangeres laat ze zich inspireren door iconen als Erykah Badu, Amy Winehouse, Lauryn Hill, Sade en Alicia Keys. Opgegroeid in een familie vol muzikanten, creëert ze “mindful neo-soul” met intieme teksten over thema’s als empowerment en omgaan met overgevoeligheid. Haar live band bestaat uit gitarist Maarten Cima, pianist Tizaan Alphonso, bassist Michel Henquet, en drummer Wouter Gulikers. Vorig jaar werd Anna Nita genomineerd voor de Limburgse Popprijs in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Dit jaar verschijnt haar mini-album ‘I Feel You’ in samenwerking met producer Kijk Een Ster. Titeltrack “I Feel You” werd gedraaid in Candy’s World, het radioprogramma van Candy Dulfer op Sublime. Anna Nita speelde dit jaar in het voorprogramma van de bejubelde jazz zangeres Lady Blackbird en staat geprogrammeerd op festivals als Bruis Festival in Maastricht en Sea Bottom Jazz in Lelystad.

De zangeres en songwriter speelt tijdens de Week van de Limburgse Popmuziek samen met pianist Tizaan Alphonso en zanger Michel Nita een intieme set in de Tapijnkazerne in Maastricht tijdens de Bazaar Sud pop-up markt. (gratis entree)

Contactpersoon: Anna Nita
Telefoonnummer: 0611389926
E-mail: annanitamusic@gmail.com
Locatie: Tapijnkazerne
Aanvang: 13:00 uur
Adres: Tapijnkazerne 20
6211 ME Maastricht

Meer events tijdens de Week van de Limburgse popmuziek 2023